Home Page
» Google Adwords Search Adversining Exam Guide
JOIN PROGRAMME @+91 9830889567

FROGGYLEAP.COM GOOGLE ADWORDS SEARCH ADVERTISING EXAM GUIDE

Google Adwords Search Advertising Exam Adwords Search Exam Adwords Search Advertising Exam Study Material Adwords Search Advertising Exam Training Adwords Certification Course in Kolkata

GET ALL Q/A & EXPLANATIONS

SAVE TIME | SCORE HIGH

IS IT NECESSARY TO GET ADWORDS CERTIFIED?


Earlier in many interviews I was asked whether I was Google certified or not and until I got this, I was just keeping my interviewer embarrassed. Even in many telephonic interviews the line got disconnected hearing me as non Google certified. You understand what I mean. Yes you are now. You will not even get a chance to express your capability or expertise if you are not Google certified.

Now many PPC experts or professionals can give you “Ghian” that it does not matter whether you are Adwords certified or not. But what is the problem to getting it? It neither cost you anything nor as tough as rocket science. A few hours of study in a day can earn you Adwords certificate and trust me it’s amazing.

On the contrary question can be hurled to you like - “You Passed the Google AdWords Exam? So What?” But believe me it will sound more trustworthy that “Yes! I am Adwords Certified” than “Sorry I am not”. The word “Yes” is more enough to boost your confidence and make you more admissible to others.

Friends, time is very limited. At FroggyLeap we provide quality trainings on Adwords Certification. Enrol your name today and confirm your seat. We are the only PPC Training Institute in Kolkata that provides such a wonderful training. Join us and be a certified Adwords Professional today.

JOIN US - BE ADWORDS CERTIFIED PROFESSIONAL TODAY

Get all Q/A and score more than 90% in Adwords Fundamental Exam

CALL: +91 9830889567
CALL: +91 8017114017
ADWORDS SEARCH ADVERTISING Q/A
Adwords Search Advertising Exam Guide

Q1 - An advertiser attempts to enable Conversion Optimiser but the feature is not available in the account. Which is the most likely reason?

  • The advertiser’s daily budget is not set to the recommended account
  • The advertiser advertises a service rather than a product
  • The advertiser’s campaign targets the Google Display Network only
  • The advertiser has fewer than 15 conversions in the last 30 days



Correct Answer : The advertiser has fewer than 15 conversions in the last 30 days

Explanation: The campaign should usually receive at least 15 conversions in the last 30 days. This conversion history enables the system to make accurate predictions about your future conversion rate. So, the more data we have, the more accurate we can be. In some cases, you may be able to use Conversion Optimizer without campaign history if you already have conversion data elsewhere in your account

Read more here: https://support.google.com/adwords/answer/2471188

Q2 - In a Reach & Frequency report, “Reach” is defined as the

  • Demographic populations to which an ad is served
  • Distance between a user exposed to an ad and the business location of the advertiser
  • Geographic locations in which an ad is served
  • An estimate of the number of users within a selected location target based on unique cookies



Correct Answer : An estimate of the number of users within a selected location target based on unique cookies

Read more here: https://support.google.com/adwords/answer/2472714?hl=en

Q3 - In order to differentiates ads from the ads of competitors, advertisers creating text ads should

  • Use exclamation points and capital letters
  • Mention competitor’s offers and price
  • Use special characters like asterisks and hashes
  • Include prices, promotions and a call-to-action



Correct Answer : Include prices, promotions and a call-to-action

Q4 - An advertiser enabled Conversion Optimiser and noticed a decrease in the number of conversions. What could have caused this decrease to occur?

  • The specific Conversion Optimiser code snippet was not added to the site
  • The cost-per-click (CPC) bid was lower than the recommended amount
  • The ads in the campaign are waiting to be approved
  • The maximum cost-per-acquisition (CPA) bid was lower than the recommended amount



Correct Answer : The maximum cost-per-acquisition (CPA) bid was lower than the recommended amount

Q5 - Which of the following are key elements to keep in mind when optimising a landing page for AdWords?

  • Relevant and original content that clearly represents the business
  • Clear landing page layout and several links to related websites
  • Prominent headlines in several font styles and text sizes
  • Correct programming language used to construct site



Correct Answer : Relevant and original content that clearly represents the business

JOIN THE BEST PPC TRAINING INSTITUTE IN KOLKATA, INDIA

Want to become Google Adword Certified Expert? Join our PPC class today!

CALL +91 9830889567
CALL +91 8017114017

Q6 - An advertiser can apply mobile bid adjustments at which of the following levels?

  • Account Level
  • Ad Level
  • Keyword Level
  • Campaign Level



Correct Answer : Campaign Level

Q7 - Which can be specified at the campaign level?

  • Network Distribution
  • Ad Text
  • Destination URL
  • Billing preferences



Correct Answer : Network Distribution

Q8 - An advertiser made edits to an AdWords ad and noticed that the position of the ad decreased. What is the most likely cause for the decrease of position

  • The edited ad is less relevant to the keywords within the ad group
  • The edited ad has a lower conversion rate after the changes were made
  • The advertiser’s landing page is down for maintenance
  • The quality score for the account was reset after the ad was edited



Correct Answer : The edited ad is less relevant to the keywords within the ad group

Q9 - The IP Exclusion tool allow advertisers to

  • Obtain IP address for valuable website visitors
  • Determine which IP addresses have seen ads
  • Discovers IP addresses of competitors
  • Prevent specific IP address from seeing their ads



Correct Answer : Prevent specific IP address from seeing their ads

Q10 - Which determines a keywords click-through rate (CTR)?

  • Number of impressions divided by the number of clicks
  • Number of clicks divided by the number of impressions
  • Number of clicks accrued per day
  • Number of impression divided by the average position



Correct Answer : Number of clicks divided by the number of impressions

Q11 - Where on an e-commerce website should an advertiser install the AdWords conversion tracking code

  • Confirmation page after a purchase
  • Website homepage
  • Shopping basket header
  • Landing page of an ad



Correct Answer : Confirmation page after a purchase

Q12 - What are Site links?

  • Links from your site to other sites
  • Links to other websites that appear beneath the text of your Search ads
  • Links from other site to your site
  • Links to more pages of your site that appear beneath the text of your Search ads



Correct Answer : Links to more pages of your site that appear beneath the text of your Search ads

Q13 - On which tab can advertisers see credits for invalid clicks within their AdWords accounts?

  • My Account
  • Opportunities
  • Billing
  • Campaigns



Correct Answer : Billing

Q14 - Assuming default cookie expiry timing, a conversion (1 per click) is recorded when

  • A user visits website within 30 days of clicking an AdWords ad
  • Multiple conversions result from a single AdWords ad click
  • A user clicks an AdWords ad
  • A single conversion is made within 30 days following an AdWords ad click



Correct Answer : A single conversion is made within 30 days following an AdWords ad click

Q15 - Each of the following are benefits you’d expect from Product Listing Ads except ...

  • Ease of targeting without needing keywords
  • Better qualified leads
  • Automatically produced video commercials
  • More traffic and leads



Correct Answer : Enhanced CPC

PPC COURSE PLAN

Our PPC Course is divided in 3 categories 1) PPC Basic     2) PPC Advanced     3) PPC Crash Course + Photoshop (12 Hrs)

Adwords Search Advertising Exam

BASIC PPC TRAINING


In this Kolkata PPC Course we will cover mostly Search and Display campaign creation, management & optimization. It is best for digital marketing career aspirants.

BOOK A DESK


Adwords Search Advertising Exam Course

ADVANCE PPC TRAINING


This is Advanced PPC Course and we will cover Search, Display, Video & Shopping campaign on live projects. It is best for PPC professionals & career aspirants in PPC Advertising.

BOOK A DESK


Google Certification Courses for Search Advertising

PPC CRASH COURSE + PHOTOSHOP (12H)


This course gives an overview on Search & Display campaign + 12 hours of photoshop training.

BOOK A DESK


WWW.FROGGYLEAP.COM


SEO, PPC, HTML, CSS, PHOTOSHOP, CORELDRAW
Digital Marketing, Web Designing & Graphic Designing Training Institute
Kolkata, West Bengal, India
Phone +91 9836117777 / 8017114017
Email support@froggyleap.com

SEO Course India

www.froggyleap.com
4.8 rating, out of 5 based on 38 Professionals & Students
Copyright 2016 - FroggyLeap.com - All Rights Reserved